Opstijgend vocht

Opstijgend vocht kan u best vergelijken met een spons die water opzuigt. Door een waterkerende laag in uw metselwerk aan te brengen kan u dit voorkomen. Deze waterkering wordt aangebracht door het injecteren van de muren. Het is belangrijk dat dit correct wordt uitgevoerd. Vaak wordt waterkering slecht geplaatst, door een foutieve techniek, een fout boorpatroon, of omdat men vergeet rekening te houden met externe factoren. In woningen waar deze laag niet of slecht geplaatst kan er opstijgend vocht optreden.

Wanneer men dit probleem laat aanslepen kan men last krijgen van gevolgschade zoals salpeter en zouten in de muren.

Deze zouten kan men niet verwijderen uit het binnenmetselwerk en zal men gaan blokkeren door de plaatsing van een membraam achter het te vernieuwen pleisterwerk.

Opstijgend vocht herkennen

Opstijgend vocht uit zich meestal in loskomend behang, loskomend pleister, afbladderende verf, witte plekken of dons op muren of voegen.

Vraag nu uw gratis en vrijblijvende expertise aan

Injectie van gel

Een meer gangbare manier om opstijgend vocht te bestrijden, is de muur injecteren met een vochtwerend middel dat het vocht als het ware blokkeert. Zo kan de muur erboven drogen.

Alkaliblock plaatsen

Alkaliblock is een membraam dat geplaatst wordt om de zouten te blokkeren. Hiervoor wordt eerst het bestaande pleisterwerk tot 1 meter hoogte verwijderd, dan wordt het membraam geplaatst, en tot slot wordt opnieuw gepleisterd. Dit membraan dient om de gevolgschade aan te pakken. Opstijgend vocht is de oorzaak, en kan enkel behandeld worden door injectie.

Meer info over Opstijgend vocht?

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte en advies!

Contacteer ons