Gevelreiniging

Is uw gevel vuil en dient deze gereinigd te worden ? Dan bent u bij Nrgy-Solutions aan het juiste adres. Wij beheersen verschillende technieken.

  • Stoomreiniging
  • Chemische reiniging
  • Zandstralen

Door onze ervaring kunnen wij bepalen welke reiniging voor uw project nodig is. Men mag immers niet zomaar eender welke techniek op elke ondergrond toepassen.

Stoomreinigen

Stoomreinigen is de meest eenvoudige manier om uw gevel te reinigen. Deze techniek is geschikt voor het reinigen van vervuiling door mos, algen of klimop. Het water wordt verwarmd tot 155 graden. Bij deze techniek wordt vooral gebruik gemaakt van de stoom en niet zo zeer van water. Onder relatief lage druk wordt de gevel of terras hierdoor ontdaan van alle oppervlakte vervuiling. Wanneer de vervuiling dieper in de steenlagen zit moet men overgaan tot de combinatie van chemische reiniging en stoomreiniging.

Chemische reiniging

Deze techniek wordt het best door een gespecialiseerde firma gedaan aangezien u niet zomaar ieder product op elke ondergrond of steen mag zetten. Een expert van NRGY-Solutions gaat na wat de steensoort van uw gevel is, zodat het meest effectieve reinigingsmiddel kan worden gehanteerd. Wanneer het vuil echt in de stenen en voegen zit is het aangeraden om deze techniek toe te passen.

Zandstralen

De gevel zandstralen is een relatief agressieve reinigingstechniek. Bij zwakke of poreuze materialen zal er namelijk al snel schade aan de muur ontstaan. Daarom is het aangeraden om deze methode enkel toe te passen voor de meest hardnekkige vormen van vervuiling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan graffiti. Voor mildere vervuilingen zijn andere reinigingstechnieken meer geschikt.

Impregneren

Na het reinigen van uw gevel is het verstandig deze te impregneren. Hierdoor wordt deze waterafstotend, waardoor vocht of vuil geen kans krijgt om zich in het oppervlak te hechten. De gevel blijft zo jaren langer in goede staat en heeft hierdoor een betere isolerende werking. Een natte muur verliest immers meer warmte.

Meer info over Gevelreiniging?

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte en advies!

Contacteer ons