Doorslaand vocht

Buitengevel behandelen tegen doorslaand vocht

Vochtproblemen op buiten- en binnenmuren kunnen het gevolg zijn van doorslaand vocht. Als dit het geval is, moet u uw gevel zo snel mogelijk laten behandelen. Let wel op dat u eerst een correcte diagnose van uw vochtprobleem heeft, om een foute of nutteloze behandeling te vermijden.

Doorslaand vocht op gevel

Doorslaand vocht situeert zich vooral aan de regenzijde van uw woning. Als uw gevel slecht onderhouden of afgewerkt is, vergroot de kans op dit vochtprobleem.

Bij oudere woningen is dit vaak te wijten aan slecht voegwerk, gescheurde en/of poreuze stenen. Deze woningen hebben vaak geen spauw, waardoor het infiltrerende water snel problemen kan veroorzaken aan de binnenzijde.

Zelfs bij spouwmuren kunnen er problemen opduiken wanneer spouwankers slecht geplaatst zijn of er sprake is van spouwvervuiling.

Wij merken de laatste jaren ook dat er meer en meer problemen opduiken door spouwmuurisolatie. Wanneer u de spouw laat isoleren is het héél belangrijk dat u uw muren waterafstotend of waterdicht maakt. Doorslaand vocht gaat ook vaak gepaard met schimmel en condens aan de binnenzijde.

Oorzaken doorslaand vocht

Als uw gevel slecht onderhouden of afgewerkt is, vergroot de kans op dit vochtprobleem. Bij oudere woningen is dit vaak te wijten aan slecht voegwerk, gescheurde en/of poreuze stenen.

Gevolgen doorslaand vocht

Doorslaand vocht heeft al gevolg het beschadigen van je muren, zo ontstaan er ook schimmels. Deze tasten ook vaak je meubels en andere objecten in je huis. (parket kromtrekken,...) Het is dan ook heel slecht voor je gezondheid.

Oplossingen doorslaand vocht

  • Isolatie aanbrengen + afwerking
  • Muur inpregneren
  • Spuitkurk aanbrengen

Meer info over Doorslaand vocht?

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte en advies!

Contacteer ons