Crepi

Wat is Crepi?

Crepi, ook wel gekend als sierpleister of gevelbepleistering, geeft een mooie afwerkingslaag aan je buitenmuren. Afhankelijk van de korreldikte en kleur kan je in sterke mate het uitzicht van het eindresultaat bepalen. Daarnaast kunnen kabels worden weggewerkt, verlichting geïntegreerd, en dakranden en tabletten mooi afgewerkt.

Crepi beschermt je muur tegen weersomstandigheden. Zeker wanneer men  een vochtwerend middel toevoegt aan de crepi kan vocht niet meer in de gevel dringen. Daarnaast heeft het ook een licht isolerende functie, wat je energiefactuur ten goede komt.

Siliconenpleister

Crepi op basis van siliconen bestaat voornamelijk uit kalk, toeslagstoffen en kunsthars. Hierdoor is het zeer goed bestand tegen slagregen, stoten, krassen, enz. Doordat het op vele ondergronden kan worden aangebracht kan het perfect worden gecombineerd met gevelisolatie.

  • Lichtgewicht
  • Waterafstotend
  • Hard
  • Snel aan te brengen
  • Weinig onderhoud

Minerale crepi

Crepi op basis van mineralen bevat enkel natuurlijke materialen (zand, kalk en cement). Het krijgt zijn specifieke structuur door het oppervlak handmatig te bewerken, daarom wordt het ook wel krabpleister genoemd. 

  • Gevel kan blijven ademen
  • Authentieke uitstraling
  • Goede bescherming

Hydrofuge

Minerale crepi kan geïmpregneerd worden met een vochtwerend middel. Dit noemt men ook wel hydrofuge. Het middel dringt diep door in de poriën van het pleisterwerk waarna het beschermd is tegen indringing van vocht. Daarnaast zullen mossen, algen en vuil minder snel gaan hechten aan het oppervlak en zal het pleisterwerk langer schoon blijven. De gevel is na behandeling vijf tot acht jaar beschermd, waarna de behandeling herhaald moet worden.

Mooie afwerkingslaag

Je kan in sterke mate het uitzicht van het eindresultaat bepalen. Kabels worden weggewerkt, verlichting geïntegreerd, en dakranden en tabletten mooi afgewerkt.

Vochtwerend

Wanneer men  een vochtwerend middel toevoegt aan de crepi kan vocht niet meer in de gevel dringen. 

Ecologisch

U kan opteren voor een ecologische crepi die uitsluitend uit natuurlijke mineralen bestaat (zand, kalk en cement).

Dampopen

Indien u kiest voor een mineral crepi, kan uw gevel blijven ademen.

Weinig onderhoud

Crepi behoeft weinig onderhoud.

Meer info over Crepi?

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte en advies!

Contacteer ons