Steenstrips

Wat is Steenstrips?

Met steenstrips kan men zonder grote aanpassingen een bestaande gevel volledig vernieuwen, en tegelijk het authentieke karakter van een bakstenen woning behouden. De steentrips worden uit originele gevelstenen gezaagd. Ze bezitten daarom dezelfde eigenschappen en kwaliteit als volle gevelstenen. Hierdoor kun je het verschil niet zien tussen een bakstenen gevel en een gevel die is afgewerkt met steenstrips. Ook niet op de hoeken, waar men speciale aangepaste hoekstrips gebruikt. Je krijgt hierdoor het optisch effect van een volwaardige bakstenen muur. Dankzij de geringe dikte van een steenstrip kan bij deze toepassing de normale detaillering van ramen en deuren behouden blijven. Zo vermijd je hoge aanpassingskosten. 


Plaatsbesparend

Doordat steenstrips amper 2cm dik zijn, is het enorm plaatsbesparend ten opzichte van een halve gevelsteen.

Authentiek karakter

Steenstrips zijn niet te onderscheiden van echte bakstenen, waardoor je het authentieke karakter van een bakstenen woning blijft behouden.

Duurzaam en sterk

Net als echte bakstenen zijn steenstrips een duurzame en sterke oplossing voor jouw gevel.

Hoekafwerking

Dankzij speciale hoekstrips, kan men bestaande raam- en deuropeningen perfect afwerken zonder extra aanpassingskosten.

Werkwijze

Steenstrips worden op een bestaande gevel of isolatie gelijmd met speciaal daartoe bestemde (mortel)lijm. Er bestaan veel misverstanden over gevelisolatie in combinatie met steenstrips en andere keramische materialen. Laat u daarom goed infomeren. Door verkeerd materiaalgebruik of het onzorgvuldig aanbrengen ontstaan technische problemen, zoals loslatende geveldelen en vochtproblemen.

Voorkom problemen door te kiezen voor een expert die weet welke systemen en materialen hij moet gebruiken. Een expert zorgt ervoor dat de gevelisolatie en steenstrips goed en vakkundig worden aangebracht.

Eigenschappen Steenstrips

  • Plaatsbesparend
  • Sterk
  • Ecologisch en duurzaam
  • Authentieke uitstraling

Toepassingen

Gevels zonder spouw

Wanneer er geen spouwmuur aanwezig is, is het verstandig om gebruik te maken van isolatiepanelen. Deze kunnen rechtstreeks bevestigd worden, waarna de steenstrips op de isolatie worden gekleefd

Gevels met een luchtspouw

Indien er een luchtspouw aanwezig is en deze nog niet is opgevuld met spouwisolatiemateriaal, dan is de gevelrenovatie een ideale gelegenheid om alsnog in spouwmuurisolatie te investeren, waarna de gevel kan worden bekleed met een nieuwe steenstrip. Hierbij komt er slechts een paar centimeter bovenop de bestaande gevel, waardoor er quasi geen extra plaats wordt ingenomen. Dit is handig als de gevel op de rooilijn staat zoals bij veel rijwoningen.

Verwijderen gevelsteen

Man kan de gevelsteen verwijderen, waarbij de luchtspouw vrij komt. Deze wordt vervolgens volledig bezet met dikke isolatiepanelen, waarna men ook hier zonder plaatsverlies goed isoleert, en de gevel met een nieuwe gevelsteen bekleedt.

Meer info over Steenstrips?

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte en advies!

Contacteer ons