Betonrot herstellen

Wat is betonrot?

Beton is een zeer hard bouwelement, maar als het ijzervlechtwerk echter te dicht op de rand van de beton wordt geplaatst tijdens de bekisting, zal dit later voor problemen zorgen.

Onbehandeld beton zal nog altijd een kleine hoeveelheid water opnemen waardoor het ijzervlechtwerk te dicht op de rand van de beton werd geplaatst, in de winter zal gaan oxideren en uitzetten. Het gevolg hiervan is dat de beton zal barsten.

Uw betonschade in goede handen

Wij repareren uw betonschade steeds met de grootste zorg. Hier worden de los zittende delen verwijderd en het metaal behandeld voor alleer men kan overgaan tot herstelling.

Heel vaak wordt enkel de schade hersteld. Nrgy-Solutions probeert ook te voorkomen. Als u enkel repareert en niet de oorzaak aanpakt zal u later terug betonschade krijgen.

Herstelling

Herstellingen en reparaties vinden plaats wanneer sprake is van een matige schade aan betonnen constructies. Bij grotere schades worden andere technieken toegepast. Een schade kan verschillende oorzaken hebben:

  • Mechanische schade
  • Carbonatatieschade
  • Chlorideschade
  • Vorst- en dooizoutschade
  • Chemische aantasting
  • Waterinfiltratie

De eerste stap is het aangetaste beton reinigen tot op het metaal. Daarna brengen we een primeur aan en sluiten het geheel af met betonherstelmortel Die hydrofobatieleeg is maar in bepaalde gevallen).

Betonrot kent heel wat oorzaken die elk hun eigen aanpak vereisen. Bovendien pakken we niet alleen het vochtprobleem aan, we herstellen ook de geleden schade, zoals kapotte bakstenen of loskomend pleisterwerk.

We leveren dan ook een totaalservice.


Meer info over Betonrot herstellen?

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte en advies!

Contacteer ons