Hoe kan ik nagaan of mijn gevel geimpregneerd moet worden?

Naar overzicht

Als u één van de volgende situatie's ziet laat u best uw gevel onder handen pakken door een expert!

  • Los zittende voegen ( Hierdoor kan uw metselwerk nog meer regen opnemen en zullen er na de winter nog meer voegen los zitten.  Wanneer u geen spouwmuur heeft kan dit ook binnenin de woning ongezonde situaties creëren. Hier dient eerst het beschadigde metselwerk hersteld te worden, gereinigd en dan pas impregneren)
  • Groen of zwarte aanslag ( Komt vaak voor aan noord en westgevel, deze eerste krijgt geen zonlicht en zuidwest is de regenkant en krijgt het dus het hardst te verduren)
  • Bij regen merken we ongelijke verkleuring in de gevel ( Vaak is dit nog het beginstadium en kunnen we er vroeg iets aandoen vooraleer er vorstschade optreedt)

Er zijn verschillende soorten van reiniging, de manier waarop we gaan reinigen hangt meestal af van het type steen. U bekijkt dit het beste samen met uw expert. Na de reiniging is het ten sterkste aan te raden om uw gevel waterafstotend te maken. Dit zal niet alleen het resultaat van de reiniging verlengen maar er ook voor zorgen dat er geen vorstschade kan optreden. Een propere gevel geeft uw woning de uitstraling die ze verdient!!